Ημερολόγιο γάμου

Το πήρατε απόφαση και ο δικός σας γάμος είναι πλέον στο ημερολόγιό σας. Όσοι έχετε ξεκινήσει τις ετοιμασίες θα έχετε διαπιστώσει ήδη ότι, είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να περάσουν από το κέντρο διαχείρισής σας. Μέσα από αυτό το άρθρο σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για να τηρήσετε σωστά και χωρίς εκπλήξεις το πρόγραμμα πριν τη μεγάλη ώρα.

Πρώτα απ΄ όλα θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα ημερολόγιο γάμου και να σημειώνετε εκεί όλες τις ενέργειες και τις συναντήσεις που έχετε συμφωνήσει.

Ορίστε ένα budget και προσπαθήστε να είστε συνεπείς σε κάθε απρόβλεπτο που μπορεί να προκύψει.

Χρησιμοποιήστε το πατρικό σας όνομα για να κλείσετε το ταξίδι του μέλιτος. Ειδικότερα αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.

Μιλήστε με τον ανθοπώλη για να σας για να σας ετοιμάσει το σωστό μέγεθος της ανθοδέσμης, μια μεγαλύτερη ανθοδέσμη μπορεί να κλέψει από τη λάμψη της νύφης.

Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να έχετε στο νυφικό αυτοκίνητο νερό και χυμό και θα δείτε ότι θα σας χρειαστεί πριν και μετά την τελετή για την τόνωση του στρεσαρισμένου οργανισμού.

Μπείτε και βγείτε προσεκτικά από το νυφικό αυτοκίνητο και δείξτε προσοχή κατά το κλείσιμο της πόρτας ώστε να προστατέψετε το ευαίσθητο ύφασμα του νυφικού.

Προγραμματίστε το φωτισμό στους κλειστούς χώρους. Το φως των κεριών προσφέρει μια νότα ρομαντικής ατμόσφαιρας, αλλά δεν είναι αρκετό για να μπορούν οι καλεσμένοι να παρακολουθήσουν την τελετή.

Μιλήστε με το στούντιο και το φωτογράφο σας ώστε να σας δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για το φωτισμό. Έτσι θα κάνετε τη ζωή σας πιο έυκολη και το βίντεο και οι φωτογραφίες θα είναι ακριβώς αυτό που θα θέλετε να κρατήσετε.

Δώστε την απαραίτητη προσοχή σας σε όλες τις λεπτομέρειες, προγραμματίστε την επιστροφή και την παράδοση του νυφικού μετά το πέρας του γάμου. Αφήστε χρόνο για τα μικρά πράγματα για να έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τις λύσεις στα θεματάκια που θα προκύψουν.

Μερικές ακόμα συμβουλές της τελευταίας στιγμής για το ημερολόγιο του γάμου σας.

  • Παραγγείλετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες για να έχετε κάτι ακόμη πιο καλλιτεχνικό από το γάμο σας, που μπορεί να διακοσμήσει και κάποιον τοίχο στο σπίτι σας.
  • Έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι κάλτσες ή καλσόν επιπλέον καθώς επίσης, ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια για τη δεξίωση, ώστε να τα φορέσετε μόλις νιώσετε να σας κουράζουν τα ψηλοτάκουνα νυφικά παπούτσια σας
  • Ελέγξτε για τυχόν αστοχίες στις τσέπες του κοστουμιού, καθώς μπορεί να χάσει κάτι πολύτιμο ο γαμπρός χωρίς να το καταλάβει, κάποιες φορές συμβαίνουν αστοχίες και σε ολοκαίνουρια ρούχα.
  • Αν πρέπει να φορέσετε γυαλιά, επιλέξτε φακούς με επίστρωμα κατά του θαμπώματος και φροντίστε να τους καθαρίζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου.
  • Κρατήστε αντίγραφα από όλες τις λίστες και από το πλάνο τραπεζιών που θα παραδώσετε στους υπεύθυνους της δεξίωσης. Δώστε τα αντίγραφα σε έναν δικό σας άνθρωπο που θα έχει και την ευθύνη του ελέγχου και της απόφασης αλλαγών της τελευταίας στιγμής.
  • Το  makeup μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο τόσο σε άντρες, όσο και σε παιδιά, για να καλύψει σημάδια από σπυράκια ή ουλές ή πανάδες. Μην το φοβηθείτε και χρησιμοποιήστε το αν σας το προτείνουν οι ειδικοί.
  • Μην ξεχάσετε να τελειώσετε τη φάση του χτενίσματος που απαιτεί πιστολάκι, πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ και φροντίστε αντίστοιχα, να μην έχετε τον ίδιο άνθρωπο για να σας χτενίσει και να σας μακιγιάρει, ειδικά αν πρέπει ο ίδιος να επιμεληθεί και την εμφάνιση της μητέρας ή και άλλων γυναικών της οικογένειας.

Με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση σημειώνετε αυτά που θα χρειαστεί να κάνετε στο ημερολόγιο του γάμου και πάντοτε να έχετε την σωστή ψυχραιμία σε ότι και να παρουσιαστεί. Εσείς θα γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια για ότι πρέπει να γίνει και πότε.

EL
EN EL