Καλοκαιρινός γάμος στο νησί


Ένας καλοκαιρινός γάμος σε νησί είναι σίγουρα πολύ πιο χαλαρός. Η διάθεση όλων είναι πιο ανάλαφρη και ο καλός καιρός προτρέπει να είστε κάπου έξω και να παραλείψετε την όποια επισημότητα. Στην πραγματικότητα, ένας καλοκαιρινός γάμος μοιάζει λίγο με μικρή καλοκαιρινή απόδραση. Ειδικά όταν η νύφη κι ο γαμπρός αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους σε νησί… τότε πρόκειται σίγουρα για διακοπές!

Ο καλοκαιρινός γάμος και ειδικά σε νησί μπορεί να αποδειχθεί μεταξύ άλλων και μια εξαιρετική αφορμή για μοναδικές φωτογραφικές στιγμές. Ασφαλώς, το ζευγάρι θα πρέπει να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν πάρουν την τελική απόφαση. Τα χαρακτηριστικά είναι κοινά με τον οποιονδήποτε γάμο εκτός έδρας,  παρόλα αυτά,  υπάρχουν και κάποια που αφορούν περισσότερο έναν καλοκαιρινό γάμο σε νησί.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του γάμου σε νησί είναι σίγουρα η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε διακοπές, γεγονός που φέρνει και τους ανθρώπους πιο κοντά, ειδικά αν συνυπολογίσετε ότι το διάστημα παραμονής σας μπορεί να ξεπεράσει τις 2 μέρες.

Η ίδια αίσθηση επικρατεί και στις βασικές λεπτομέρειες της τελετής. Η διακόσμηση μπορεί να είναι πιο λιτή και να βασίζεται περισσότερο στο φυσική ομορφιά του τοπίου. Ο φωτογράφος έχει πολύ περισσότερο υλικό στο κάδρο του, εκμεταλλευόμενος τα φυσικά πλούτη του νησιού και τα γραφικά εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα στα Ελληνικά νησιά.

Ενδυματολογικά, οι επιλογές οφείλουν να είναι πιο ανάλαφρες τόσο για το ζευγάρι όσο και για τους προσκεκλημένους. Η χειμερινή σοβαρότητα του κουστουμιού και του νυφικού δεν ταιριάζουν με την ήλιο και τη ζέστη του καλοκαιριού. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία και να ζήσετε ξεχωριστές στιγμές που θα μεταφερθεί και στο φακό του φωτογράφου και θα θυμάστε για πάντα.

Αντίστοιχα υπάρχουν και κάποια λιγότερο θετικά στοιχεία που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στην προσπάθειά σας να οργανώσετε τον καλοκαιρινό γάμο στο νησί.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με την ίδια την εποχή. Τα Ελληνικά νησιά πλέον σφύζουν από τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να σας δυσκολέψει στη προσπάθειά σας να κλείσετε το ιδανικό κατάλυμα. Μία καλή επιλογή είναι να διαλέξετε ένα διάστημα εκτός εποχής αιχμής.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει πάντα ο καιρός. Ναι ισχύει, ότι στην Ελλάδα μιλάμε πάντοτε για καλοκαίρι και ήλιο, αλλά μπορεί όμως οι καιρικές συνθήκες και ειδικά οι ξαφνικές βροχές και ο δυνατός αέρας να σας δημιουργήσουν αρκετές δυσκολίες. Η εναλλακτική επιλογή ενός κλειστού χώρου θα μπορέσει να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Πολλά ζευγάρια που ετοιμάζονται να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός καλοκαιρινού γάμου σε νησί και ονειρεύονται τις τέλειες συνθήκες. Θα χρειαστεί να επιλέξουν τους κατάλληλους συνεργάτες και να προβλέψουν τις πιθανές δυσκολίες που θα συναντήσουν ώστε να ζήσουν απερίσκεπτοι τη μοναδική εμπειρία.

Ένας καλοκαιρινός γάμος στο νησί είναι ίσως μια εξαιρετική επιλογή για όσα ζευγάρια θέλουν η πιο ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους.

 

EL
EN EL