5 Συμβουλές για τη σωστή επιλογή φωτογράφου γάμου 


Πρόκειται για ένα από τα βασικά θέματα στο δρόμο για τον προγραμματισμό του γάμου των ονείρων σας. Η σωστή επιλογή ενός φωτογράφου γάμου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου σας, όπως η επιλογή του χώρου της δεξίωσης και του. Ασφαλώς, σε σύγκριση με τα λουλούδια ή το catering, οι φωτογραφίες θα σας μείνουν για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Σίγουρα θα έχετε πολλές αμφιβολίες μέχρι τώρα. Θα πάρει τα σωστά πλάνα; Θα συνεργαστείτε καλά;

Μέσα από το κείμενο αυτό σας δίνουμε 5 βασικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή του φωτογράφου για το γάμο σας.

  1. Ο φωτογράφος του γάμου σας είναι αυτός που θα λειτουργήσει σαν τον καλύτερο αφηγητή της ομορφότερης μέρας . Πρέπει να έχει συνολική εικόνα της αισθητικής του γάμου σας, των χώρων στους οποίους έχετε επιλέξει για την τελετή και τη δεξίωση, αλλά και των «θέλω» σας για εκείνη τη μέρα. Γι’ αυτό, φροντίστε να μάθετε ποιος θα είναι ο φωτογράφος σας και ποιον θα έχετε δίπλα σας πολλές ώρες. Σημαντικό ρόλο παίζει το να διακρίνετε εάν σας ταιριάζει η ματιά του φωτογράφου, κάτι που μπορείτε να το κάνετε εάν έχετε μία σαφή εικόνα από τη δουλειά του, βλέποντας το πορτφόλιο από προηγούμενους γάμους.

  2. Η πρώτη κίνηση που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι είναι να ρωτήσει φίλους και γνωστούς ποιον φωτογράφο επέλεξαν για το δικό τους γάμο και αν έμειναν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και τη συνεργασία. Έτσι θα έχουν μία προσωπική εκτίμηση από άτομα που εμπιστεύονται. Ωστόσο, οι φωτογραφίες μιλούν καλύτερα από μόνες τους, γι’ αυτό η πιο σωστή κίνηση θα ήταν να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φωτογράφου που σας ενδιαφέρει, για να έχετε μια πρώτη εικόνα του αποτελέσματος που επιδιώκετε.

  3. Για την αρτιότερη οργάνωση του γάμου και τη συνεννόηση με τον φωτογράφο, θα πρέπει να συμφωνήσετε μαζί του, αρκετό διάστημα πριν το γεγονός.

Αν κάνετε το γάμο σας καλοκαίρι, καλό είναι να έχετε βρει τον επαγγελματία που σας ταιριάζει από τον Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. Επειδή το 90% των γάμων γίνονται συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, ένας καλός φωτογράφος είναι πολύ πιθανό να έχει αναλάβει κάποια άλλη φωτογράφιση εκείνες τις ημέρες. Επιλέξτε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου διότι, η φωτογραφία είναι το μόνο πράγμα που δεν γίνεται πρόβα, οπότε επιλέγοντας αρκετά νωρίτερα τον κατάλληλο φωτογράφο, θα είστε πιο σίγουροι ότι για την ημέρα του γάμου θα έχετε τις φωτογραφίες που ονειρεύεστε.

  1. Η κατανόηση του κόστους για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες φωτογράφισης γάμου αποτελεί το πρώτο βήμα για τη λήψη της σωστής απόφασης. Αρκετοί φωτογράφοι δεν δημοσιεύουν τις τιμές τους στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιούν, όμως, το πορτφόλιο τους για να σας δείξουν το στυλ και την εξειδίκευσή τους. Καλό θα είναι να δείτε το έργο τους για να καταλάβετε έτσι πιο εύκολα τις τιμές τους. Εάν το Instagram τους είναι γεμάτο με μεγάλες εκδηλώσεις σε ιδιωτικές επαύλεις ή σε τοποθεσίες γάμων που είναι πιο ακριβές, μπορείτε να υποθέσετε ότι οι αμοιβές τους πιθανότατα να ξεκινούν σε υψηλότερη τιμή από ό, τι ένας φωτογράφος που αναλαμβάνει μικρότερες εκδηλώσεις.

Επιπλέον, όταν εξετάζετε το οικονομικό πακέτο ενός φωτογράφου, δείτε και ρωτήστε τι περιέχει το πακέτο. Πράγματα όπως η ύπαρξη δεύτερου φωτογράφου, πρόσθετες ώρες, φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, ψηφιακό άλμπουμ και άλλα τα οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου φωτογράφησης γάμου.

  1. Στις μέρες μας, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς και της δημιουργίας του τελικού αποτελέσματος γίνεται μετά την φωτογράφηση. Συγκεκριμένα, κατά την επεξεργασία των φωτογραφιών. Όταν εξετάζετε το πορτφόλιο ενός φωτογράφου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν από την κάμερα με τον τρόπο που τις βλέπετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν φωτογράφο γάμου του οποίου το αποτέλεσμα μετά την επεξεργασία θα σας αρέσει. Συζητήστε μαζί του για την τελική αισθητική και το αποτέλεσμα που σας αρέσει.

Κάντε την αναζήτησή σας στα social media όπως το Facebook και το Instagram και περιηγηθείτε ανάμεσα στις εικόνες και τις πληροφορίες που παρουσιάζονται. Στις μέρες μας σχεδόν όλοι οι φωτογράφοι επικοινωνούν τη δουλειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα βρείτε πολλές απαντήσεις και πιθανόν να καταλήξετε στην απόφασή σας, διότι ως γνωστόν οι εικόνες είναι αυτές που “μιλάνε” πολύ περισσότερο από τις προσφορές και τα πακέτα των διαφημίσεων.

EL
EN EL